Великотърновският университет разширява сътрудничеството си с виетнамска асоциация

By 18 Октомври 2019 Прочетена 1289 пъти 0
Начело на делегацията бе проф. Хоанг Тхай Лан, която президент на Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България Начело на делегацията бе проф. Хоанг Тхай Лан, която президент на Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България снимка: ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Великотърновският университет разширява сътрудничеството си с Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България в град Хо Ши Мин.

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и ръководството на висшето училище обсъдиха заедно с делегацията от азиатската държава сключеното между тях споразумение за сътрудничество.

Според ректора на Великотърновския университет проф д-р Христо Бонджолов една от най-добрите възможности за задълбочаване на сътрудничеството е по програма "Еразъм". 

Необходимо е партньорството с Виетнам да се възстанови, тъй като тази страна се е променила до неузнаваемост каза още проф. Боджолов. Добра стъпка в тази посока е участието на студент от Виетнам на летния семинар във Великотърновския университет.

Начело на делегацията бе проф. Хоанг Тхай Лан, която президент на Bиетнамскaта асоциация за приятелство c България в Хо Ши Мин.

Извън официалните срещи и разговори на делегацията беше предложена културна програма във Велико Търново, Арбанаси, Етъра, Шипка и Казанлък.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 18 Октомври 2019 19:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net