Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 8 души след акцията във Ветово

By 11 Октомври 2019 Прочетена 1394 пъти 0
Събрани са доказателства, че групата е действала от декември миналата година Събрани са доказателства, че групата е действала от декември миналата година снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 8 души след полицейската операция в сряда, при която беше разбита престъпна група за телефонни измами.

Акцията се проведе във Ветово, Нова Загора и село Нови хан. 

Събрани са доказателства, че групата в Русенско е действала от декември миналата година до момента на неутрализирането й на 9 октовмри. Има данни, че лицата са криминално проявени, като повечето са осъждани за телефонни измами, посочи говорителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева.

Събрани са доказателства за съпричастност на лицата към 6 телефонни измами: по три в София и Стара Загора, като нанесената щета е за около 300 000 лв. Всеки от членовете на групата е изпълнявал определена роля. В хода на досъдебното производство са събрани доказателства, че те често пътували до Румъния, откъдето провеждали телефонните обаждания.

От прокуратурата посочиха още, че от началото на годината до края на септември са регистрирани общо 531 телефонни измами на територията на цялата страна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Октомври 2019 18:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net