Започна огледът на изборните книжа от 10 секции във Ветово

By 16 Май 2016 Прочетена 2379 пъти 0

Административният съд в Русе започна нов оглед на изборните книжа от 10 секции в община Ветово.

Миналата седмица беше първото заседание по делото за оспорване на избора на кмет, след като Върховният административен съд върна казуса за ново разглеждане в Русе.

Делото бе образувано по жалба на единия от кандидатите д-р Мехмед Мехмед от ДПС. На втори тур той получи само с 14 гласа по-малко от Георги Георгиев от Местна коалиция „Бъдеще за всички”.

Миналият петък казусът започна да се гледа за втори път при нов състав. Всички доказателства по предходното дело от 2015 година бяха присъединени към новия процес, като съдът изиска от местната власт във Ветово да предостави чувалите с изборните книжа и бюлетините.

Общинската избирателна комисия пък беше задължена да даде преписите от десетте протокола, които се оспорват. Шест от тях са във Ветово, два в Сеново и по един в Писанец и Кривня.

Днес делото продължи с оглед на изборните книжа. В първа избирателна секция от 341 действителни и 11 недействителни бюлетини се оспорва валидността на 10. Съдията по делото Диан Василев изпразни съдържанието на един от чувалите с изборните книжа.

От проверените днес 1810 бюлетини, около 40 са били оспорени и отделени.

Утре огледът на изборните книжа продължава с останалите 5 чувала.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net