БСП възразява срещу разпределението на европейски средства за чист въздух в България

Странно е, че Русе не получава европейски средства за борба с мръсния въздух, каза за КИС 13 депутатът Пенчо Милков Странно е, че Русе не получава европейски средства за борба с мръсния въздух, каза за КИС 13 депутатът Пенчо Милков снимка: КИС 13

Странно е, че Русе не получава европейски средства за борба с мръсния въздух.

Това каза за телевизия КИС 13 народният представител Пенчо Милков. Според него няма обяснение защо над 111 милиона лева се разпределят между 7 общини, сред които не фигурира Русе, въпреки че е в челните места сред градовете в България по лошо качество на въздуха.

Затова с декларация от БСП възразяват срещу разпределението на средствата по критерии, които изключват 17 града от финансиране по програмата.

Народният представител смята още, че е необходимо държавата да насочи средства към подпомагане на хората да се отопляват по един екологосъобразен начим, а не да се опитва да въвежда репресивни мерки. Според Пенчо Милков е недопустимо кметовете, независимо от коя политическа сила са, да носят отговорност за поддържане чистотата на въздуха и да бъдат глобявани ако няма подобрение на качеството.

Предвижда се през следващата година още над 100 млн. лева в борбата срещу мръсния въздух. Тогава общините, които сега не получават средства, ще могат да кандидатстват по програмата.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН