Поредната благотворителна инициатива на братята Теодор и Валентин приключва на 22 юни

By 19 Юни 2019 Прочетена 1744 пъти 0
В края на май те стартираха кампания за преплуване на 30 езера в България с благородна кауза В края на май те стартираха кампания за преплуване на 30 езера в България с благородна кауза снимка: КИС 13

На 22 юни е финалът на поредната благотворителна инициативата на братята близнаци от Русе Теодор и Валентин.

В края на май те стартираха кампания за преплуване на 30 езера в България с благородна кауза. Кампанията започна на 31-ви с преплуването на "Нановско блато" и "Карлиево езеро".

Теодор сподели, че не толкова плуването го е натоварило физически, тъй като е добре подготвен, а обикалянето на страната по време на кампанията. По време на преплуванията, на екипа на Теодор им направило впечатление, че някои езера са страшно замърсени.

През цялото време до Теодор е бил брат му Валентин, който му помагал във всяка ситуация. Сега кампанията е на финалната права, като остава само преплуването на езерото "Липник" край село Николово на 22 юни.

Двамата братя планират да издадат енциклопедия за езерата в България със съдействието на Министерството на околната среда и водите. Събраните от продажбите средства също ще бъдат дарени на фондация "Една от 8".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 19 Юни 2019 13:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net