Откриха двама младежи, обявени за издирване снощи в Русе

By 04 Май 2024 Прочетена 2439 пъти 0
Родителите им са подали сигнал към органите на реда около 20:00 часа. Родителите им са подали сигнал към органите на реда около 20:00 часа. Снимка: КИС 13

Откриваха двама младежи, обявени за издирване снощи в Русе от родителите им. 

Вчера двете момчета, на възраст 22 и 23 години, са отишли на гости на дядото на единия от тях в село Табачка.

Около 12:30 часа вчераса излезли на разходка и оттогава нямало информация за тях. Знаело се, че не носели мобилните си телефони и били леко облечени. 

Родителите им са подали сигнал към органите на реда около 20:00 часа. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Предприети са действия по търсенето на двамата русенци. В акцията по издирването са се включили служители от Районно управление Две могили, съвместно с екипи на Районна дирекция пожарна безопасност и защита на населението - Русе и специализирана техника, както и доброволци от селата Табачка и Пепелина, от спалеоклуба и ловни дружинки. Проведени са издирвателни мероприятия по всички туристически и походни пътеки, излизащи от селото, както и в районите около тях.

Акцията е завършила успешно тази сутрин. Двамата били забелязани от дрон на един от склоновете, след което спасителите са достигнали до мястото със специализирана техника и са ги прибрали. Младежите са живи и здрави.

На служителите на МВР и доброволците те разказали, че излизайки от селото объркали маршрута, после завалял дъжд, но успели да се подслонят в каравана, която открили по пътя си. Там са се изсушили и прекарали нощта, а тази сутрин тръгнали да търсят пътя обратно към селото.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 04 Май 2024 13:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net