Община Търговище приема заявления за подвижна избирателна урна и за гласуване по настоящ адрес на изборите на 9 юни

By 08 Май 2024 Прочетена 369 пъти 0
До 25 май се подават заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. До 25 май се подават заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Снимка: КИС 13

В сайта на Община Търговище са публикувани избирателните списъци на гласоподавателите в общината във връзка с изборите за народни представители и Европейски парламент на 9 юни.

Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. Справки могат да се правят и на телефона в отдел ГРАО: 0601/68753.

При установяване на несъответствия гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в срок до 1 юни.

До 25 май се подават заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

До 25 май е срокът гражданите с трайни увреждания да заявят желанието си през Община Търговище да гласуват в подвижна избирателна кутия. Съгласно Изборния кодекс, такава секция се образува при заявяване на желание от поне 10 избиратели.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Важно за избирателите е да знаят, че всички видове заявления се подават отделно за всеки вид избор. Документи могат да се подават в Центъра за административно обслужване на Общината. Заявленията за гласуване в подвижна секция може да се изпращат и на e-mail: obshtina@targovishte.bg, без да е необходим електронен подпис. Заявления за гласуване по настоящ адрес могат да се подават и на страницата: https://regna.grao.bg/

Освен онлайн, в Търговище избирателните списъци са обявени и в клубовете на пенсионера и Центъра за административно обслужване на Общината. В населените места те ще бъдат поставени в сградите на кметствата, читалищата и други обществени сгради.

Образци на всички заявления и сроковете за подаването им са публикувани в раздел "Избори" в уебсайта на администрацията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net