Академичното ръководство на ВТУ посети Търговище и Разград

By 17 Май 2016 Прочетена 2043 пъти 0

Академичното ръководство на Великотърновския университет продължава обиколките в страната във връзка с кандидат-студентската кампания.

Днес ректорският екип проведе пресконференции в Търговище и Разград, където представи новите моменти в приема и обучението на студентите.

В Търговище, стана ясно, че продължава акцията рано рани, която позволява предварителното записване по желана специалност или запазване на място за кандидат-студентите, които все още не са получили своята диплома за средно образование.

През следващата година ВТУ ще запази традиционно силните защитени специалности, които предлагат  по-високи стипендии за студентите в тях.

В Разград ректорът на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" обяви, че за академичната 2016/2017 висшето училище ще приеме 2200 нови студенти в държавна поръчка. Освен тях, допълнително са обявени над 500 места за платено обучение.

Във ВТУ са обособени 9 факултета, Филиал във Враца и Педагогически колеж в Плевен.

В аудиториите на Университета се обучават близо 15 000 студенти и докторанти от България и чужбина в над 65 бакалавърски и 200 магистърски програми по акредитираните професионални направления.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net