Борисов и Ципрас подписаха съвместна декларация за ЖП връзката от Солун до Русе

By 02 Ноември 2018 Прочетена 1827 пъти 0
Подписването на декларацията се състоя в Евксиноград по време на среща на високо равнище на балканските лидери Подписването на декларацията се състоя в Евксиноград по време на среща на високо равнище на балканските лидери БГНЕС

Бойко Борисов и Алексис Ципрас подписаха декларация за ЖП връзката от Солун до Русе.

Документът предвижда създаването на съвместна проектна компания, която да работи по реализация на следващата фаза на проекта. До средата на декември месец ще бъде подготвено и Междуправителствено рамково споразумение за развитието на железопътната връзка.

Подписването на декларацията се състоя в Евксиноград по време на посещение на сръбския президент Александър Вучич, румънския премиер Виорика Дънчила, гръцкият министър председател Алексис Ципрас и изралеският премиер Бенямин Нетаняху. На форума петимата обсъдиха енергийни, транспортни и инфраструктурни проекти, както и дигиталната свързаност.

Засегнати бяха въпроси за икономическото и търговско сътрудничество както на регионално, така и на европейско равнище. Важно място в разговорите бе отделено на въпросите на сигурността, как да се гарантира стабилността на Балканите и тяхното балансирано развитие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 02 Ноември 2018 19:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net