БСП, ДПС и Воля започват разговори за вот на недоверие на тема "корупция"

By 02 Ноември 2017 Прочетена 1737 пъти 0

Три политически сили в парламента започват през следващата седмица разговори за вот на недоверие на тема корупция.

Това са БСП, ДПС и Воля, каза в кулоарите на народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова. От БСП смятат, че темата с корупцията е станала вече  изключително болезнена, заради милиардите левове, които според левицата, се крадат годишно в държавата. 

"Нашето предложение ще бъде на тема корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция. Може да е в здравеопазване, образование, регионално развитие, навсякъде имаме поводи за това. Ще изчакаме ДПС и Воля да излъчат екипите си, ние сме готови с нашите и другата седмица сядаме на разговори. Разговорите ще бъдат в парламента, няма да има нищо скрито покрито", обяви Корнелия Нинова.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи вота на недоверие като загуба на време. Според него внасянето на вот на недоверие в навечерието на бъдещото председателство на Съвета на Европейския съюз е показател за политическа незрялост.

"Ще направим парламентарна позиция и защита в пленарна зала и съм убеден, че този вот просто ще бъде пилеене на време и ще ни отклони за няколко часа от нормалната парламентарна дейност, свързана със законодателството и приемането на бюджета за 2018 г. Разбира се, че това ще бъде една загуба на време, защото страната има съответните добри показатели и опозицията няма алтернативни решения за това, което сме направили досега. Това ще бъде загуба на време, но трябва да се съобразим с конституционните разпоредби и парламентарната практика", каза Цветанов.

След като приключат разговорите по вота на недоверие, БСП, ДПС и Воля ще решат кога да го внесат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net