БСП поиска оставката на Делян Добрев, Добрев пък тази на Елена Йончева

By 31 Януари 2018 Прочетена 1498 пъти 0

Конституционният съд реши, че отхвърлянето на оставка на депутата Делян Добрев от ГЕРБ е противоконституционно. Това стана вчера, като решението е било подкрепено от 7 съдии.

Становището на Конституционния съд даде повод днес парламентарната група на БСП да излязат с декларация от трибуната на Народното събрание. Тя бе представена от депутата Валери Жаблянов, който призова да не се разграничават конституцията и демокрацията.

"Това нарушаване от страна на мнозинството беше извършено умишлено с намерението да се спаси дискусионната политическа кариера на Делян Добрев, който и до ден днешен кой знае защо стои в парламента. Това издава цялото отношение на партията ви и на режима, който налагате от 10 години в България по отношение на всички останали легитимни държавни институции. Отношение на неглижиране на правото, на Конституцията, на върховенството на закона, на плурализма, на всички форми на граждански и политически свободи", каза Жаблянов.

В отговор Делян Добрев заяви, че той много отдавна е "спукал балона" по темата "Хасково".

"С документи оборих всички лъжи на БСП. Техният балон по темата „Хасково” и „Делян Добрев” се спука. Както аз показах документи и оборих всички факти и твърдения на опозицията, така бих искал да чуя и г-жа Елена Йончева да отговори на въпросите, които цяла седмица задавам към нея", заяви Делян Добрев.

Въпреки това от БСП бяха категорични, че ръководството на Парламентарната група на ГЕРБ и лично Делян Добрев трябва да поемат отговорност като подадат оставка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net