България избира президент и народни представители

By 14 Ноември 2021 Прочетена 1048 пъти 0
България избира президент и народни представители България избира президент и народни представители снимка: КИС 13

За трети път тази година гласуваме за народни представители. Особеното този път е, че днес имаме право да дадем вота си и за президент и вицепрезидент на страната. 

Навсякъде в страната изборният ден започна. Неговият край е обявен за 20:00 часа, но по изключение там, където има чакащи да гласуват, той може да бъде удължен с още час, т.е. до 21:00 часа.

Изборният ден вече е започнал за част от сънародниците ни в чужбина. Първи възможността да направят избор за бъдещето на родината са имали българите в Крайстчърч в Нова Зеландия. Това е станало точно в 20:00 часа българско време снощи. Два часа след Нова Зеландия започна и гласуването в Австралия. Сънародниците ни зад граница могат да упражнят правото си на глас в общо 750 секции в 68 държави.

РЕКЛАМА


Н
ай-голям е броят на избирателните секции във Великобритания и Турция – съответно 132 и 126. Българските граждани могат да гласуват в различни краища на света – от Осака в Япония до Сан Франциско в САЩ, от Буенос Айрес в Аржентина до Трьомсьо в Норвегия, през Абуджа в Нигерия.

За тези избори за първи път се разкрива избирателна секция и в Бахрейн.

По традиция в деня на изборите телевизия КИС 13 ще информира за хода на вота в РусеРазград и Търговище чрез извънредни емисии новини и преки включвания от различни точки в региона.

Следете програмата ни, за да сте своевременно информирани за хода на изборния ден.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 14 Ноември 2021 08:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net