До края на януари утвърждават методикaтa за субсидиране на общинските болници

By 21 Януари 2018 Прочетена 1510 пъти 0
Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на образованието Жени Начева и Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на образованието Жени Начева и Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България НСОРБ

До края на януари утвърждават методиката за субсидиране на общинските болници.

Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева и Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/.

Целта е да се обезпечи дейността на тези лечебни заведения, включително и такива в отдалечение и рискови райони. Начева заяви още, че екипът на министерството е готов да обсъди всички идеи на общините относно здравеопазването в тези болници.

До края на януари се очаква да бъде готова и Националната здравна карта, да бъде приета новата нормативна уредба, след което да бъде подписан и Националния рамков договор.

На срещата бе обсъдена и бъдещата реализация на проекта за модернизацията на "Спешна помощ" в цяла България, който се финансира по ОП "Региони в Растеж".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net