Енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка заради продажбата на ЧЕЗ

By 23 Февруари 2018 Прочетена 1756 пъти 0

Заради скандал с продажбата на най-голямото електроразпределително дружество в България, енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка.

Продажбата на ЧЕЗ предизвика нова размяна на реплики между ГЕРБ и БСП.

От трибуната на Народното събрание лидерът на левицата Корнелия Нинова поиска от министър-председателя Бойко Борисов да даде допълнителни разяснения по сделката с продажбата на енергийната компания. Нинова призова също омбудсмана и президента да защитят националния интерес.

"Вчера излезе информация, че фирма "Интерком Груп" купува ЧЕЗ - България. Гинка от Пазарджик е регистрирала тази фирма през септември 2017 година с капитал от 50 000 лева и Гинка плаща 320 млн. евро за бизнес, който прави оборот над 1,5 млрд. лева и засяга над 2 млн. български граждани.", заяви Нинова.

Заради сделката с електроразпределителното дружество, ресорният министър подаде оставка. Теменужка Петкова е постъпила почтено, коментира от Брюксел, премиерът Бойко Борисов

"Като се върна, ще проведем коалиционен съвет с партньорите и ще решим кой ще я замести, каза Борисов. Няма как да контролираме сделка в Чехия – нито един енергиен министър, нито аз, нито който и да било може да повлия е на подобна сделка", заяви Борисов.

Оставката на Теменужка Петкова ще бъде обсъдена на коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net