ГДБОП иззе огромно количество оръжие, излязло незаконно от военен завод

By 05 Декември 2018 Прочетена 2286 пъти 0
В София част от намереното е било складирано в гараж в ЖК "Гео Милев" В София част от намереното е било складирано в гараж в ЖК "Гео Милев" снимка: БГНЕС

Картечници и автомати бяха открити при спецакция на ГДБОП в столицата.

От гараж в жилищен блок са иззети също пистолети, десетки хиляди патрони, спусъци за картечници и части за тяхното привеждане в действие.

В София част от намереното е било складирано в гараж в Жилищен комплекс "Гео Милев". Сред задържаните е организаторът на групата, за когото преди 2 години, от ГДБОП имали информация че притежава склад за оръжия.  Освен оръжията, в гаража е открит и 8 килограма черен барут, каза още заместник-главния прокурор Иван Гешев.

Вчера е била проведена акция и в Казанлък, по оперативна информация от септември 2017. Там са иззети 17 автомата и 15 пистолета, за които е установено, че са изнесени от военния завод в града. При операцията в Казанлък са задържани и пет лица за печатане на фалшиви лични документи.

От прокуратурата заявиха, че предстои сериозна проверка във военния завод в Казанлък, заради случаите на изнасяно от там оръжие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Декември 2018 16:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net