Иван Гешев: "Дунарит" е придобит със средства от КТБ

Това заяви заместник-главният прокурор във връзка със задържането на собственика на военния завод в Русе Това заяви заместник-главният прокурор във връзка със задържането на собственика на военния завод в Русе снимка: БГНЕС

Завод "Дунарит" е придобит със средства от КТБ по начина, по който са придобити всички други предприятия от организираната престъпна група, за която е внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд, с ръководител - подсъдимия Цветан Василев.

Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев във връзка с обвинението на собственика на военния завод в Русе Емилиян Гебрев, който днес повече от час бе разпитван в Националната следствена служба.

Придобит е преди инкриминирания период, за който е делото с Специализирания съд. Т.е. той е купен с пари от КТБ. Този завод, който има сериозна търговска дейност и винаги е имал такава, е нормално да бъде част от активите на КТБ (в несъстоятелност). Ако синдиците успеят да продадат тези активи, би трябвало да се плати на тези хора, на които не им бяха платени парите, т. нар. негарантирани вложители. С техните пари е купен този завод

обясни Иван Гешев

Вижте подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 18 Януари 2019 19:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.