fbpx

Кметът на столичния район "Младост" остава в ареста

By 20 Април 2018 Прочетена 1102 пъти 0

Прокуратурата поиска постоянен арест на кмета на Район "Младост" Десислава Иванчева, както и за нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров.

Припомняме, че тримата бяха арестувани при зрелищна акция в столицата преди дни по обвинение за получаване на подкуп. В тях беше намерен рекорден подкуп от 70 000 евро, дадени от изнудван инвеститор.

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха поставени зад бронирана стъклена преграда в специализирания съд. И двете отрекоха обвиненията, а според Иванчева акцията била заговор срещу нея.

"Парите не бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката", крещеше Иванчева през стъклото.

Адвокатите на задържаните поискаха клиентите им да бъдат незабавно освободени и оспориха голяма част от доказателствата по делото. Мариана Тодорова, която е защитник на бившия кмет на района Младост Петко Дюлгеров каза, че няма документ за маркирането на парите. Освен това адвокатите изтъкнаха, че маркиращото парите вещество е открито по устните, носовете и деколтетата на двете жени, но не и по техните ръце.

"Няма документ за разрешение от съда за белязване на парите. Поне на нас не ни е предоставен такъв документ", заяви Мариана Тодорова

На днешното заседание стана ясно че изнудваният инвеститор се казва Александър Ваклин.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net