Нов сървър ще ускори обработката на автомобили при контрол на пътните такси и разрешителния режим по границите

By 09 Април 2018 Прочетена 1343 пъти 0
От 13:00 часа днес е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модул ПТРР по всички гранични пунктове на страната и системите работят нормално От 13:00 часа днес е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модул ПТРР по всички гранични пунктове на страната и системите работят нормално КИС 13

Успешно приключиха техническите процедури по модул "Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим.

От 13:00 часа днес е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модул ПТРР по всички гранични пунктове на страната и системите работят нормално.

Аварийната (ръчна) обработка започна в 20:00 часа вчера и беше предварително планирана до 08:00 часа утре, но приключи предсрочно още днес.

Техническите процедури бяха свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от изпълнение на дейности по проект за намаляване натовареността на базата данни на модул ПТРР. Цялостното изпълнение на проекта, включващо и други оптимизационни дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Периодът на извършване на техническите процедури беше избран след анализ на трафика, поради по-малкия брой преминаващи товарни автомобили през почивните дни. Оправдаха се и предварителните очаквания техническите процедури да не се отразят на интензивния трафик на леки автомобили и автобуси, съобщават още от Агенция "Митници".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net