Новият Висш съдебен съвет официално започна работа

By 03 Октомври 2017 Прочетена 1707 пъти 0

От днес започва 5-годишният мандат на новия Висш съдебен съвет.

На официална церемония в София днес новите членове на органа встъпиха в длъжност. На нея обаче не присъства президента на България Румен Радев, въпреки че е бил поканен.

Новите 22-ма членове на Висшия съдебен съвет положиха клетва. Работа в органът, който управлява съдебната система в България, от днес започват 11 членове от професионалната квота и още толкова от парламентарната.

В своето приветствие по време на официалната церемония правосъдният министър Цецка Цачева призова новите магистрати да работят така, че да върнат доверието на хората в правораздаването.

Президентът на България Румен Радев не присъства, но изпрати поздравителен адрес, който бе прочетен пред новите членове на Висшия съдебен съвет от Цецка Цачева. В него държавният глава подчертава, че независимата съдебна власт има изключителна роля за гарантирането на демократичните устои в страната.

На церемонията днес присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров, председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд, както и заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net