Представиха обновените зали на НДК

By 18 Декември 2017 Прочетена 1628 пъти 0

45 милиона лева е струвал ремонтът на Националния дворец на културата, в който ще се провеждат събитията и срещите от календара на Българското председателство на съвета на Европа.

Двама министри – Лиляна Павлова и Боил Банов - направиха днес обиколка из ремонтираните  зали. Министърът на културата Боил Банов каза, че сградата не е била затворена за ремонта, заради спецификата на НДК.

"Тази сграда по принцип навсякъде би трябвало да се затвори и да се отвори, когато се направи. Разбирате, че с оглед на спецификата на НДК тук дейностите не са спирали. Това е част от изпитателния срок. Всеки ремонт в крайна сметка тръгва да функционира и има някакви моменти и детайли, които се изчистват", заяви Банов.

12 млн. лв. са дадени за системата за сигурност. Според Боил Банов, това е минимумът, но с много добри гаранции за ефективност.

"Повече трябваше да струва, намалена е на 12 млн. Това е минимумът, но системата за сигурност е една от най-сериозните в Европа такава. Надали има друга подобна система за сигурност с такива гаранции както тук", допълни още културният министър.

270 са общо събитията в календара на председателството на България, от които 32 са на най-високо ниво. Първата официална среща се очаква да бъде на 11 и 12 януари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net