Прокуратурата ще разследва болниците в Русе, Велико Търново и Попово

By 16 Март 2018 Прочетена 1509 пъти 0

Разследват 7 здравни заведения в страната за безстопанственост.

Това са "Пирогов" и болниците в Попово, Бургас, Благоевград, Русе, Велико Търново и Кърджали.

Досъдебните производства са образувани от Софийска градска прокуратура във връзка с извършена проверка за финансовото състояние на болничните заведения. Припомняме, че тя бе разпоредена през октомври миналата година от главният прокурор Сотир Цацаров и обхвана всички болници, в които участието на държавата или общината е повече от 50%.

Говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова съобщи също, че част от договорите, които се разследвата в момента се отнасят до т.н. практика болница в болницата.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев увери, че засега няма болница, която да бъде в състояние на фалит. 

"Направихме оздравителни планове на всички болници и най-вече на най-тежките болници, които се изпълняват. С всеки месец финансовото им положение се подобрява", категоричен бе Ананиев.

Според него обаче причината 7-те болници да не вървят добре е че през последните 10 години никой не им е обърнал внимание.

"От 10 години назад "са тръгнали по нанадолнището" и никой не им е обърнал внимание. Сега, когато са стигнали в това критично положение, трябва да се оздравяват. За съжаление това ми се падна на мен като чест", допълни още здравният министър.

На този етап не се обмисля смяна на директори на болници, обвинени в безстопанственост. Окончателният доклад за всички здравни заведения на територията на страната се очакват до края на март.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net