Протест пред КЕВР заради вдигането на цените на тока и парното

By 01 Юли 2018 Прочетена 1590 пъти 0
Началото на протеста съвпада с началото на закритото заседание на КЕВР, на което се очаква комисията да утвърди новите цени Началото на протеста съвпада с началото на закритото заседание на КЕВР, на което се очаква комисията да утвърди новите цени БГНЕС

Граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране /КЕВР/, за да изразят недоволството си срещу новите цени на електрическата и топлинната енергия, предаде БГНЕС.

Началото на протеста съвпада с началото на закритото заседание на КЕВР, на което се очаква комисията да утвърди новите цени.

На 29 юни регулаторът вече окончателно реши природният газ да поскъпне с 10,81% от 1 юли, заради което се очаква топлинната енергия да поскъпне с около 7%, а токът – с над 2%. След края на закритото заседание се очаква да се проведе брифинг, на който решението на комисията ще бъде официално оповестено.

Протестиращите са подкрепени от членове и симпатизанти на градската организация на БСП - София, за което бяха призовани вчера от изпълнителното бюро на партията.

Изразяващите недоволството си граждани носят плакати с надпис "Убиват ни с тока, водата и парното" и питат: "И въздуха ли ще плащаме?". Те се противопоставят и на сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ от фирмата "Инерком". "ЧЕЗ – на народа, не на шайката. Няма да плащаме на Гинка", гласят надписите на част от транспарантите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net