Рекорден брой новозаразени с COVID-19, връщат част от мерките /ВИДЕО/

By 09 Юли 2020 Прочетена 1511 пъти 0

6342 станаха потвърдените случаи на коронавирус в България, като за последното денонощие са регистрирани рекордните 240 новозаразени.

Жертвите на COVID-19 у нас са вече 259, а оздравелите след болнично лечение – 3166. Медицинските служители с коронавирус са 476 души.

Както обеща преди дни, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която от утре връща някои от противоепидемичните мерки.

РЕКЛАМА:


Считано от полунощ се забраняват посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50% от общия капацитет на съответното заведение. Трябва да се спазват и другите въведени противоепидемични мерки.
 

Не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.). Здравният министър разпорежда още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Юли 2020 17:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net