Три верижни катастрофи с над 40 автомобила на АМ "Тракия", десетки са ранени

By 05 Юли 2017 Прочетена 1797 пъти 0

Две верижни катастрофи станаха тази сутрин на автомагистрала "Тракия" край Ихтиман. Общият брой на автомобилите участвали в инцидентите бе над 40.

Първите сигнали за верижна катастрофа в посока Пловдив са подадени към 06:30 часа сутринта. Минути по-късно е постъпила информация за нов инцидент в обратната посока.

За щастие няма жертви, но десетки пострадали потърсиха помощ или бяха транспортирани в столични здравни заведения. Двама от ранените във верижната катастрофа са с реална опасност за живота, заявиха от болница "Св. Анна", където са приети за лечение 15 души. Още 16 човека са били настанени в други болници. Пострадало е и дете на 2 години с черепно-мозъчна травма. 

Към 13:00 часа на магистрала "Тракия" все още имаше автомобили и ТИР-ове, участвали във верижните катастрофи. Аварийни екипи продължаваха да режат мантинелите, които разделят двете платна на магистралата, за да освободят път на автомобилите да се изтеглят.

Заради инцидентите временно движението по АМ "Тракия" в посока София край Ихтиман бе пренасочено в платното за Бургас.

Причините и обстоятелствата довели до верижните катастрофи предстои да се изяснят. Най-вероятно става дума за намалена видимост заради гъста сутрешна мъгла и несъобразена с пътната обстановка скорост.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net