В Бургас обсъдиха мерки за подпомагане развитието на обезлюдяващите региони

By 18 Ноември 2015 Прочетена 2210 пъти 0

Подпомагане на развитието на почти обезлюдени райони в България, борба с безработицата и демографския срив, проблемна инфрастуктура бяха само част от темите на заседанието на Регионалният координационен комитет на Югоизточен район и Регионалният съвет за развитие.

По думите на заместник-министъра на Регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов правителството обмисля да отдаде на концесия нови 5 важни отсечки от републиканската пътна мрежа, за които няма държавно или европейско финансиране. Сред тези отсечки е и автомагистрала "Черно море", за която има вариант да се използва и публично-частно партньорство.

На днешното заседание стана ясно и, че ще се търсят варианти особено в районите на Сакар и Странджа, които се обезлюдяват най-бързо в страната, да се развива целенасочено билкарството и производството на мед. Трябва да се намери и начин чрез различни проекти да се откриват нови работни места, за да се преодолее демографския проблем. А оттам да се повиши и стандарта на живот на хората.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net