fbpx

Бяла отбеляза 144 години от Освобождението си с тържествена заря - проверка /ВИДЕО/

By 03 Март 2021 Прочетена 1783 пъти 0

Тържествена заря-проверка по повод 144-та годишнина от Освобождението на град Бяла и 143 години от Освобождението на България от Османско владичество се състоя вчера в Бяла.

Сред официалните гости на церемонията на площад "Екзарх Йосиф Първи", беше и генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов. 

В началото на церемонията, която телевизия КИС 13 по традиция излъчи НА ЖИВО, бяха положени венци пред Паметника на загиналите във войните герои. По случай празника, слово произнесе кметът на Бяла Димитър Славов.


Бяла изиграва важна роля в хода на Освободителната война и е вторият освободен град в България. 
Краят на Руско-турската освободителна война е символ на възкресяването на българската държавност и на завръщането на България на световната политическа сцена. В този ден споменаваме загиналите руски войни и български опълченци, дали живота си за достойно бъдеще на идните поколения.

Церемонията продължи с тържествена вечерна проверка и отдаване на почест към освободителите и създателите на българската държава от представителни блокове на Националния военен университет "Васил Левски" - Велико Търново.

Церемонията завърши с празнична заря.

Вижте повече атмосфера във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Март 2021 19:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net