Бяла отбеляза Бабинден, АГ-отделението в болницата получи 5 легла за новородени

By 21 Януари 2020 Прочетена 1687 пъти 0

С пресъздаване на обичая за Бабинден в Бяла отбелязаха Деня на родилната помощ.

Това стана на площада пред народно читалище "Трудолюбие 1884". Самодейците представиха ритуала по един хумористичен начин, като вместо на най-възрастната, измиха ръцете на най-младата акушерка от АГ-отделението в болницата.

По повод деня на родилната помощ кметът на Община Бяла Димитър Славов, заедно с народния представител Пламен Нунев посетиха АГ-отделението към МБАЛ "Юлия Вревская". Градоначалника връчи кошница с цветя и бонбони по повод професионалния празник на лекари, акушери и медицински сестри, които всеки ден помагат на младите майки да родят живи и здрави бебета. Персоналът на отделението се похвали с две новородени момченца - едното вчера, а другото днес навръх празника. По случай Баинден отделението е получило и 5 единични легла за новородени.


След това на площада пред народно читалище "Трудолюбие 1884" самодейци представиха обичая, свързан с Бабинден, както са го правили българите едно време, но по един забавен начин, с много хумор. Вместо на най-възрастната акушерка в отделението, ритуално измиха ръцете на най-младата.

Отбелязването на Бабинден в Бяла завърши с кръшно хоро на площада.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Януари 2020 19:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net