ВИДЕО: НУ "П. Р. Славейков" в Бяла използва интерактивни методи за обучение на първолаците

By 11 Юни 2021 Прочетена 2350 пъти 0

Начално училище "Петко Рачев Славейков" в Бяла използва интерактивни методи за обучение на децата в първи клас.

Това става с проект Дигитална математика по националната програма "Иновации в действие". По този начин децата придобиват умения да използват високите технологии и да ги включват в образователния процес.

Училището е обявено за иновативно с постановление на Министерски съвет от август миналата година.

Участва по националната програма "Иновации в действие 2020" с проект "Дигитална математика". По този предмет вече цяла година децата от първи клас използват таблети и работят с интерактивен дисплей.


Целта на проекта е изграждане на култура на използване на дигитални устройства в ранна възраст и включването им в образователния процес. 
Освен това се изгражда и интердисциплинарна връзка между предметите математика и компютърно моделиране.

По програма "Иновации в действие" всички избрани училища си партнират, обменят опит и показват иновационните си практики.

Днес на гости на Начално училище "Петко Рачев Славейков" бяха други две учебни заведения – основно училище "Христо Ботев" от село Рупци, област Плевен и Средно училище "Георги Сава Раковски" от Велико Търново. Целта на гостуването е да бъдат информирани за възможностите на интерактивното обучение и да се запознаят с постигнатите резултати благодарение на участието на Начално училище "Петко Рачев Славейков" в програма "Иновации в действие".

Те присъстваха на интерактивен урок по дигитална математика, на който децата демонстрираха познанията, които са усвоили през тази учебна година.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Юни 2021 18:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net