Областният управител се срещна с шефа на пожарната и кмета на Бяла заради пожароопасния сезон

By 01 Юли 2017 Прочетена 2971 пъти 0
Кметът на Бяла Димитър Славов /вляво/ и областният управител на Област Русе Галин Григоров /вдясно/ Кметът на Бяла Димитър Славов /вляво/ и областният управител на Област Русе Галин Григоров /вдясно/

Областният управител на Русе Галин Григоров се срещна с директора на Регионала дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН/ комисар Димитър Павлов.

Повод за разговора между двамата са високите температури и пожароопасната обстановка през тази седмица.

На срещата бяха набелязани мерки, които да ограничат възникването на пожарите в областта. Комисар Павлов увери областния управител, че неговите служители ще извършват постоянни проверки по време на жътвената кампания.

Галин Григоров стартира и срещите с кметовете от областта, с цел да бъде извършена разяснителна кампания сред населението за опасността от паленето на стърнища и огън на открито през летния сезон.

Първата такава бе с кмета на община Бяла Димитър Славов, като областният управител се запозна на място и с пораженията от възникналия пожар на сметището в Бяла.

Той бе потушен благодарение на бързите и координирани дейности между кмета на Бяла, областния управител и директора на РДПБЗН.

На срещата между Галин Григоров и Димитър Славов обсъдиха още нужните превантивни мерки за предотвратяване на пожари като запръстяване на съответните терени. Кметът на Бяла акцентира и върху нуждата да бъде наета още специализирана техника.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net