ВИДЕО: Община Бяла ще плати авансово чрез МФ, над 2 милиона на изпълнителя на реставрацията на моста на Колю Фичето

By 31 Януари 2023 Прочетена 1452 пъти 0

Започна дългоочакваната реставрация на моста на Колю Фичето в Бяла по проект за над 9,5 милиона лева.

Основните дейности включват и консервация на моста, изграждане на прилежаща инфраструктура и облагородяване на зоната около Беленския мост.

Днес по време на заседанието на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО бе разгледана и гласувана докладна записка за отпускане на временен безлихвен заем от Министерството на финансите в размер на близо 2 200 000 лева.

Целта е да се осигури необходимият ресурс за обезпечаване на разходите по проекта до тяхното верифициране. Това означава, че парите ще се изплатят авансово на изпълнителя и ще бъдат възстановени на държавата по Оперативна програма "Региони в растеж".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Решението за отпускане на безлихвен заем от Министерството на финансите за осигуряване на необходимите средства по проекта за консервация и реставрация на моста на Колю Фичето в Бяла, бе прието единодушно от общинските съветници.

По този начин ще се защити общественият интерес и ще се предотврати допускането на значителни и трудно поправими вреди за Общината, които биха възникнали при несвоевременно разплащане на изпълнените дейности по проекта в срок.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net