fbpx

Оптимизират графиците за сметоизвозване в регионалното депо в Бяла

By 16 Юни 2021 Прочетена 859 пъти 0
Оптимизират графиците за сметоизвозване в регионалното депо в Бяла Оптимизират графиците за сметоизвозване в регионалното депо в Бяла снимка: Областна администрация - Русе

Налага се оптимизиране на графиците за сметоизвозване в регионалното депо за отпадъци, намиращо се в Бяла.

До това заключение стигнаха присъстващите на Общото събрание на Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Борово (Бяла, област Русе). Сред тях беше и заместник областният управител Синан Хебибов.

Целта е сметоизвоващите камиони от различните общини да пристигат в депото по нов график, който да позволи максимално адекватна и ефективна обработка на отпадъците.


Освен това се обмисля и провеждане на мащабна информационна кампания за ползите от разделното събиране. Тя се очаква да е факт още в началото на идния месец.

Предвижда се поставяне на билбордове, а също и банери и плакати по автобусните спирки. Същевременно акцент ще бъде поставен и върху прекия контакт с хората.

На днешното заседание беше взето и решение за закупуване на телескопичен челен товарач за нуждите при обработката на отпадъци в община Ценово.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 16 Юни 2021 17:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net