fbpx

От днес: Разкриват ваксинационен кабинет в Бяла, който ще работи всеки ден

By 22 Май 2021 Прочетена 1057 пъти 0
От днес: Разкриват ваксинационен кабинет в Бяла, който ще работи всеки ден От днес: Разкриват ваксинационен кабинет в Бяла, който ще работи всеки ден снимка: КИС 13

От днес в болницата в Бяла "Юлия Вревска" ще функционира кабинет за имунизация срещу COVID-19, който ще работи от 18:00 до 23:00 часа всеки ден, включително събота и неделя.

За това се разбраха областният управител на Русе Борислав Българинов, прокуристът на лечебното заведение Димитър Димитров и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Осигурени са достатъчно количества от ваксините на "Пфайзер" и "Астра Зенека", така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторна ваксина. Възможно ще бъде и прилагането на препарата на "Модерна".


Няма да е необходимо предварително записване. По този начин се цели да се гарантира достъп на всеки пожелал да се имунизира в удобно за него време.

Подобен вариант се обмисля и за Русе, като в началото на следващата седмица областният управител ще проведе среща с представителите на всички лечебни заведения в града.

Припомняме, че през уикенда също са отворени "зелени коридори". Единият е в Белодробната болница "Д-р Димитър Граматиков", а другият в МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла. И на двата кабинета работното време е от 09:00 часа, но в Бяла възможност за поставяне на ваксини без предварително записване на час ще има до 16:00 часа, а в Русе до 14:00 часа и то през днешния ден.


В останалите имунизационни кабинети продължават да се поставят ваксини съгласно Националния план, както и на записалите се в електронната система. Навсякъде се извършват и реимунизации. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Стриктно се съблюдава и за спазването на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 31 901 имунизации, като повторна доза са получили 12 385 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последните 24 часа са поставени 739 ваксини, като първа доза са получили 348 човека.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 22 Май 2021 15:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net