ВИДЕО: Роднини на Алекс: Вратичка в Закона доведе до ниската присъда за смъртта му

By 26 Януари 2022 Прочетена 3150 пъти 0

Вратичка в Закона е довела да потвърждаване на окончателната присъда за смъртта на Алекс Ангелов от Бяла, настъпила след спречкване пред дискотека през 2017 година.

Това смятат близките, според които заради възможността за промяна на първоначалните показания, присъдата е намалена от 20 на 4 години и половина.

Първо подсъдимият Валентин Маринов беше осъден за убийство по хулигански подбуди. На втора инстанция обаче, след преквалификация на деянието в убийство по непредпазливост, във основа на променени показания, размерът на наказанието беше намален драстично.

РЕКЛАМА


След като присъдата беше обжалвана няколко пъти, с искане да се върне първоначалното наказание от 20 години лишаване от свобода, накрая Върховният касационен съд потвърди присъдата от 4 години и половина.

Роднините и приятелите на Алекс не могат да приемат тази присъда, но се надяват на промяна в Закона, за да не се стига повече до подобни казуси.

След потвърждаване на присъдата, поради изтичане на срока на наказанието, осъденият за деянието Валентин Маринов е вече на свобода.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 26 Януари 2022 19:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net