В Бяла откриха нов стрийт фитнес и направиха първа копка на ново футболно игрище

By 02 Април 2021 Прочетена 2325 пъти 0
В Бяла откриха нов стрийт фитнес и направиха първа копка на ново футболно игрище В Бяла откриха нов стрийт фитнес и направиха първа копка на ново футболно игрище КИС 13

Откриха нова стрийт фитнес площадка в Бяла.

Проектът е на стойност близо 50 000 лева и е финансиран от Министерството на младежта и спорта.

Сред съоръженията на новата площадка са лостове на различни височини, маймунска стълба, шведска стена, станция за лицеви опори, двойна успоредка, мултифункционални ръкохватки за набирания с топки, лост за хюмън флаг, лежанка за коремни преси с възможност за регулиране на височината, както и различни видове мултифункционални тренажори, в т.ч. и кардио такъв.

Паралелно с откриването бе направена и първа копка на ново игрище за мини футбол в Бяла.


Спортната площадка ще бъде с габаритни размери 22,50 м./42,50 м., като е предвидена площ за разполагане на 2 подвижни трибуни извън спортната площадка с широчина 2,50 м. и дължина 30 м. Подвижните трибуни ще бъдат с размери 600/120/65 см. всяка. Капацитетът за всяка от подвижните трибуни е 24 човека.

Предвижда се игрището да бъде обградено с ажурна предпазна мрежа с максимална височина 5,40 м. Мрежата ще бъде захваната с метални колове върху стоманобетонен ивичен фундамент.

Предвижда се изграждане и на осветление, което да позволява използването на игрището през тъмната част на денонощието. Настилката на игрището ще бъде изкуствена трева с дебелина 5 см върху армирана бетонова настилка.

Проектът се финансира от Министерството на младежта и спорта с над 152 000 лева. Той ще спомогне за развитие на спорта в свободното време на децата и младежите, ще подобри техните спортни и лични постижения, а основната предпоставка за това е създаването на подходящи условия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 03 Април 2021 10:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net