fbpx

ВИДЕО: Инвеститорът, поискал да строи на полигона в Две могили, е оттеглил намерението си

By 26 Ноември 2021 Прочетена 2515 пъти 0

Заради обществено недоволство, инвеститор оттегли намерението си да изгради фотоволтаична електроцентрала в Две могили.

"Ябълката на раздора" се оказа полигонът на Гимназията по селско стопанство, чийто терен е част от инвестиционния интерес за строеж.

Оказва се, че преди няколко дни, инвеститорът уведомява Общината в писмо до кмета, че се отказва от инвестиционното си намерение, заради създалото се напрежение сред гражданите.

Затова и днес на заседанието на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО, кметът на Община Две могили Божидар Борисов оттегли докладната записка, с която се искаше разрешение да се предоставят общински терени, сред които и полигонът на гимназията по селско стопанство, за изграждане на фотоволтаичната електроцентрала.

РЕКЛАМА


Според директора на гимназията зооинж. Светлозар Донев, е редно условията на полигона да се подобрят, а не да се дава за строеж на частни фирми. 
Част от съветниците също изразиха категоричното си несъгласие да се строи на полигона на гимназията.

Според общинския съветник Мехмед Чолаков обаче никога не е ставало дума за закриване на полигона и изрази разочарованието си, че инвеститорът се е оттеглил.

Междувременно стана ясно, че се очаква в началото на следващата година да започне основен ремонт на сградата на гимназията и на общежитието.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Ноември 2021 16:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net