Пенчо Милков: Български и чужди компании избират Русе за инвестициите си. Това е добър знак за икономиката ни

By 03 Ноември 2023 Прочетена 779 пъти 0
Пенчо Милков: Български и чужди компании избират Русе за инвестициите си. Това е добър знак за икономиката ни Пенчо Милков: Български и чужди компании избират Русе за инвестициите си. Това е добър знак за икономиката ни

Градът ни е все по-силен в икономическо отношение и виждаме, че потенциалът му се оценява както от чужди компании, така и от българския бизнес

заяви Пенчо Милков.

Кандидатът за втори кметски мандат в Русе присъства на откриването на новия цех за обработка на метал към една от местните фирми в Русе.

Цялата инвестиция е на стойност над 25 млн. лв. и включва закупуването на земя и изграждането на инфраструктура на над 26 000 кв. м, построяване на производствени и складови площи на 15 000 кв. м и инвестиции в нови машини, съоръжения и фотоволтаична централа за над 10 млн. лв. С увеличението на мощностите си компанията цели да достигне производство от над 200 000 тона годишно, а броят на пряко заетите да се увеличи от 150 на 250 души.

Собственикът Павлин Николов, развиващ значителни производства и във Варна, бе категоричен, че е предпочел Русе за новата си инвестиция заради бързата и ефективна работа с общинската администрация при издаването на всички необходими документи. 

Пенчо Милков подчерта, че подкрепата за местния бизнес и привличането на нови чисти производства ще продължат да бъдат сред приоритетите му и в следващите 4 години.

В последните години Русе бе избран от 4 високотехнологични международни компании. Местните фирми също инвестират големи средства и разширяват дейността си. Това е наистина добър знак за икономиката ни. Създадохме съвет по икономическите въпроси, с който искаме да се позоваваме на експертизата и опита на частния сектор и съвместно с него да взимаме важните икономически решения за общината. Вярвам, че това са хората, които най-добре познават силните и слаби страни в сектора

допълни Милков.

 

През изминалия мандат Община Русе подписа меморандум с "Клъстер  Тракия Икономическа Зона". Идеята е успешният модел да бъде пренесен и тук, където екипът вече окрупнява земи за създаването на нов индустриален център с единно ръководство, което да работи с държавата, да привлича  инвестиции и да създава работни места.

Сред инициативите на Пенчо Милков през последните години бяха и разяснителни срещи за бизнеса относно възможностите за обединение на местните фирми в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за насърчаване на инвестициите.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net