Деца от три общини решаваха казуси в заключителната инициатива на полицията в Разград

By 08 Юни 2023 Прочетена 695 пъти 0
Деца от три общини решаваха казуси в заключителната инициатива на полицията в Разград Деца от три общини решаваха казуси в заключителната инициатива на полицията в Разград снимка: ОДМВР - Разград

Шестокласници от пет училища в общините Разград, Лозница и Цар Калоян участваха в инициатива, организирана от инспекторите Детска педагогическа стая в РУ-Разград Надежда Обрешкова и Тезджан Бошнакова.

В състезанието "Ваканция здравей! Да играем безопасно!", което се проведе в базата на Аварийно-спасителния отряд, се включиха шест ученически отбора от ОУ "Н.Й.Вапцаров" – Разград, СУ "Христо Ботев" – Разград, ОУ "Елин Пелин" – Стражец, СУ "Христо Ботев" – Цар Калоян и СУ "Христо Ботев" – Лозница.

След изтеглен жребий, който определи поредността на участие, отборите избираха между седем казуса по безопасност.

Децата работиха в екип, за да довършат историите на техни съученици, започнати в съответния казус.

В този първи модул три отбора приключиха с равен брой точки – 30. Това бяха тимовете на СУ "Христо Ботев" – Цар Калоян, ОУ "Н.Й.Вапцаров" – Разград и СУ "Христо Ботев" – Лозница.

Вторият модул на състезанието включваше подреждане и разпознаване на пътен знак – пъзел.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Тук журито в състав инспектор Дафина Бърнева от "Пътна полиция", инспектор Иван Игнатов от ОДМВР-Разград и инспектор Йордан Илиев от РУ-Разград оценяваше бързината и знанията на участниците.

Най-много – 48 точки, събраха децата от СУ "Христо Ботев" – Лозница.

Последният трети модул от състезанието бе правилно управление на велосипед. По един участник от отбор премина по трасе, включващо тунел от „пуканки“, завои, конуси, пътни знаци и пешеходна пътека.

С най-висок резултат - по 30 точки, завършиха отборите от Цар Калоян и Лозница.

В крайното класиране първо място със 103 точки зае отборът на СУ "Христо Ботев" – Лозница. На второ място със 102 точки се класира вторият отбор от същото училище, а на трето – с 96 точки, СУ "Христо Ботев“"– Цар Калоян.

Състезанието отбеляза началото на лятната ваканция за децата и е заключителен етап от Националната програма "Работа на полицията в училищата“", по която инспекторите Детска педагогическа стая в областта работят от 2001 година.

Целта на инициативата е да популяризира превантивната работа на полицейските служители в училищата.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 08 Юни 2023 15:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net