ВИДЕО: Възстановяват уличното осветление по улица "Княз Борис" в Разград

By 12 Април 2024 Прочетена 1387 пъти 0

Днес стартира проектът за възстановяване на уличното осветление на изхода на Разград към Кубрат - по улица "Княз Борис" от кръстовището с улица "Добруджа" до ел. подстанция "Разград". 

Това се случи с откриването на строителна площадка и определена строителна линия за възстановяване на осветлението.

Преди стартиране на проекта беше проведена обществена поръчка с предмет "Инженеринг – проектиране, извършване на строително – монтажни работи и упражняване на авторски надзор".

След приключване на поръчката бе подписан договор с "Електроинвест" ЕООД, който е предложил оферта за реализацията на инициативата в размер на 48 500 лв.

Срокът за извършване на строително-ремонтните работи е 45 дни от датата на подписване на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Проектът предвижда ремонтиране на съществуващата стълбовна част, както и добавяне на 6 нови стълба, след което общият им брой ще стане 51. На тях ще се монтират общо 102 осветителни тела с висока енергийна ефективност, като се спазят всички нормативни изисквания за осветеност.

Не се предвижда затваряне на движението в посока изхода от Разград към Кубрат по време на строително-ремонтните работи, но се призовават шофьорите да бъдат внимателни при преминаване край участъците, в които се извършват строително-ремонтни работи.

Това е втора инициатива на ръководството на Община Разград от началото на годината за подобряване осветеността на входно-изходните пътни артерии на града. Предходният проект бе за изграждане на нови стълбове и осветителни тела в посока Търговище. Етапът на реализация на този проект е подготовка за въвеждане в експлоатация.           

С изграждането на улично осветление в двата основни подхода на Разград ще се подобри безопасността при движение на превозни средства и пешеходци в тези райони.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Април 2024 17:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net