Започна ремонт на тротоари в жк "Орел" в Разград

By 20 Септември 2023 Прочетена 1216 пъти 0
Започна ремонт на тротоари в жк "Орел" в Разград Започна ремонт на тротоари в жк "Орел" в Разград снимка: Община Разград

Започна ремонт на тротоари в жк "Орел" в Разград.

Дейностите са част от обществена поръчка с предмет "Извършване на текущ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград по обособени позиции". Общата стойност на дейностите е над 800 000 лева.

В обособена позиция 1 са включени общо 10 обекта в различни райони на областния град.

Оглед на дейностите по ремонта на първия обект - текущ ремонт на тротоари по ул. "Ивайло", около детска ясла "Слънчево детство" и детска градина "Славейче" в жк "Орел" - днес извърши заместник-кметът и изпълняващ функциите Кмет на Община Разград Добрин Добрев. С отговорниците на обекта той обсъди и необходимостта да се отправи апел към гражданите да не спират автомобилите си на места, където предстоят ремонтни работи.

След като приключат с тротоарите пред двете детски заведения работниците от "Строймонтаж" ЕАД ще продължат с текущ ремонт на няколко паркинга в западната част на жк "Орел": паркинг с идентиф.61710.504.160-951 м2, подход към бл.12 и прилежащия паркинг- 1400м2, паркинга зад блок 11-905м2, пред блока -507м2, паркинг от южната страна на бл.4-1056м2 , паркинг източно от бл.№4 - 582м2 и др. по-малки подходи към тях - 400 м2.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Поетапно ще започне и работата по останалите обекти от обособената позиция: текущ ремонт на ул. "Софроний Врачански"; текущ ремонт на бул. "Бели Лом" от паркинга на бл. Чайка до кръстовището с ул. "Н. Икономов"; текущ ремонт на бул. "Бели Лом" от кръстовището с ул. "Н. Икономов" до кръстовището с ул. "Любен Каравелов"; текущ ремонт на паркинга от източната страна на спортна зала "Абритус"; асфалтиране на ул. "Мебелна", включващ участъка пред сграда 13 и ПИ 61710.505.7233; направа на неравности за ограничаване на скоростта на територията на Бизнес зона "Перистър" - 5 бр.; обособяване на паркинг на ул. "Мебелна", включващ ПИ 61710.505.7220 и изграждане алеи в Нов гробищен парк.

Основните цели на обществената поръчка са възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества на улиците чрез комплекс от мероприятия съгласно приложимата нормативна уредба и техническата спецификация на обектите включени в нея.

По обособена позиция 2 се предвиждат ремонти на улици в населените места на територията на община Разград: с. Балкански, с. Благоево, с. Гецово, с. Дряновец, с. Дянково, с. Киченица, с. Мортагоново, с. Осенец, с. Островче, с. Побит камък, с. Пороище, с. Просторно, с. Радинград, с. Раковски, с. Стражец, с. Топчии, с. Ушинци и с. Ясеновец.

И по тази обособена позиция дейностите след провеждането на обществената поръчка ще се извършват от  "Строймонтаж" ЕАД.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net