Затвор и глоба за мъж, опитал да подкупи полицаи при проверка в Разградско

By 11 Май 2023 Прочетена 730 пъти 0
Затвор и глоба за мъж, опитал да подкупи полицаи при проверка в Разградско Затвор и глоба за мъж, опитал да подкупи полицаи при проверка в Разградско снимка: КИС 13

Окръжен съд - Разград призна за виновeн 34-годишния Ш.А., за това, че дал подкуп на полицейски служители.

Мъжът, който е осъждан, е с постоянен адрес в шуменско село.  

Около 22:45 часа на 29 април 2023 г. подсъдимият пътувал на предната дясна седалка в автомобил "Рено клио" с френска регистрация по пътя между селата Хърсово и Голяма вода.

Автомобилът бил шофиран от негов приятел от с. Ясеновец. Движещият се срещу тях полицейски автомобил им сигнализирал да превключат от дълги на къси светлини. Въпреки това водачът не превключил светлините, а изключил фаровете и оставил да светят само халогенните светлини.

След като се разминали с полицейския автомобил включил отново на дълги и рязко ускорил. Патрулният екип обърнал и последвал "Рено"-то, което в началото на Хърсово се отклонило по черен път в селото, след което продължило към Богданци и в улица без изход в селото полицаите го спрели.  

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

При последвалата проверка полицейските служители установили, че шофьорът е неправоспособен водач на МПС, а при направения му тест за алкохол, същият отчел 1,11 промила. Един от полицейските служители му обяснил, че за извършеното нарушение ще му бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение за това, че управлява МПС след употреба на алкохол.

В този момент, за да не бъде санкциониран приятелят му, който шофирал, пасажерът Ш.А. дал 190 лева, които оставил под служебния таблет на полицаите, който бил върху кората в багажното отделение на служебния автомобил. Веднага двамата били задържани в РУ на МВР Исперих.

За предложения подкуп съдебният състав наложи на Ш.А. наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 месеца при първоначален "общ" режим и глоба в размер на 500 лв.

Присъдата не е окончателна, подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net