Община Русе с отличие от Конкурса за добри практики на Института по публична администрация

By 06 Юни 2023 Прочетена 461 пъти 0
Община Русе с отличие от Конкурса за добри практики на Института по публична администрация Община Русе с отличие от Конкурса за добри практики на Института по публична администрация снимка: Община Русе

Община Русе получи отличие на Института по публична администрация в категория "Социална отговорност".

Това се случи в Бургас на среща за споделяне на добри практики в администрацията, в която участваха директорът дирекция "Хуманитарни дейности" Катя Петрова и началникът "Образование, спорт и младежки дейности" Таня Тодорова.

Отличието за русенската администрация бе дадено за успешното внедряване на LEGО Education и облачни технологии в детските градини и училища на територията на цялата община. Дейностите са реализирани съгласно сключен меморандум между Община Русе и Сдружение "Център за творческо обучение".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Представителите на Община Русе представиха пред участниците в конкурса опита на администрацията във въвеждането на иновативни подходи в образованието и социалните дейности.

Отличие в същата категория бе дадено и за изграждането на Център  за подкрепа на украински граждани, вследствие на военните действия в Украйна.

Институтът по публична администрация ежегодно организира Конкурс за добри практики и иновации от дейността на администрацията. Целта на надпреварата е да се насърчат администрациите, които прилагат добри и иновативни практики да споделят своите успехи.

По този начин добрите решения и практики могат да се превърнат в общодостъпни инструменти за постигане на по-високо качество в административната дейност.

С резултата от целенасочените им усилия можете да се запознаете в сборника

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net