Оправдаха окончателно лекаря от Ново село по контраделото, заведено от Венци Чикагото

By 26 Май 2023
Оправдаха окончателно лекаря от Ново село по контраделото, заведено от Венци Чикагото Оправдаха окончателно лекаря от Ново село по контраделото, заведено от Венци Чикагото КИС 13

Присъдата на Районен съд – Русе, с която общопрактикуващият лекар в с. Ново село Ивайло Иванов е признат за невинен да е причинил лека телесна повреда на Венцислав Ангелов, бе потвърдена от въззивната инстанция и влезе в законна сила.

54-годишният Венцислав Ангелов е подал частна тъжба в Районен съд – Русе, в която твърдял, че на 17 януари 2022 година му били нанесени удари от доктора в кабинета му в русенското село. Поискал е Иванов да бъде осъден за нанесените кръвонасядане, оток и охлузване на лицето, охлузване на главата, счупване на режещия ръб на коронката на втори горен десен зъб. Оценил е тези неимуществени вреди на 15 000 лв.

С присъда от 15 декември миналата година Районен съд – Русе е признал лекаря за невинен по така повдигнатото с тъжбата обвинение и е отхвърлил предявения от частния тъжител граждански иск. До същите правни изводи е достигнала и втората инстанция.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според тричленния съдебен състав, Районен съд – Русе правилно е преценил, че инициатор на конфликта е Венцислав Ангелов и подсъдимият е действал при неизбежна отбрана. С действията си тъжителят е предизвикал лекаря - държейки се агресивно, снимайки го против волята му, отказвайки да напусне кабинета и нападайки го.

Съдът счита още, че действително подсъдимият е ударил Венцислав Ангелов, но това той е сторил, за да се защити, като при последвалото падане и разменени удари, и на двамата са били причинени леки телесни повреди. Предвид цялостното агресивно поведение на тъжителя, съпроводено с обиди и закани с убийство, Ивайло Иванов е имал пълното основание да предполага, че нападението ще продължи, което негово очакване се е и оправдало.

Лекарят е бил неочаквано съборен на земята от Ангелов и е действал в рамките на необходимите предели, като е избрал напълно адекватна с конкретната обстановка форма на защита на своята телесна неприкосновеност и дори е получил повече и относително по-тежки увреждания от тъжителя.

С оглед изцяло потвърдената и вече влязла в сила присъда на Районен съд – Русе, Венцислав Ангелов следва да заплати на подсъдимия разноските по делата в общ размер 3400 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Последно променена в Петък, 26 Май 2023 14:42