Полицията и пожарната в Русе предприемат мерки за безопасност по време на студентския празник

By 06 Декември 2023 Прочетена 414 пъти 0
Полицията и пожарната в Русе предприемат мерки за безопасност по време на студентския празник Полицията и пожарната в Русе предприемат мерки за безопасност по време на студентския празник снимка: КИС 13

Комплекс от мерки за безопасност предприема полицията и пожарната в Русе във връзка с предстоящия студентски празник.

Екипи на РДПБЗН-Русе вече извършиха тематични проверки в хотели, дискотеки, клубове за спазване на мерките за пожарна безопасност. Издадени са необходимите разпореждания за отстраняване на неизправности, извършен е инструктаж на персонала за спазване на пожарните правила и норми.

Служители на РУ при ОДМВР - Русе по места провеждат срещи с органите местната власт за планиране и координиране на мерки за опазване на обществения ред, безопасността на движението и съвместни проверки.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В дните преди и след 8 декември са планирани специализирани полицейски операции за осигуряване на добър обществен ред и безопасно движение по пътищата, с оглед очаквания по-интензивен трафик. Засилен ще е контролът по спазването на изискванията на ЗДВП, за: управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка "Гражданска отговорност" и т.н.

В периода преди, по време и след празника се предвижда да има засилено полицейското присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат  организирани събирания и тържества. При натоварен трафик полицейски служители ще регулират и подпомагат движението по пътищата.

От ОДМВР-Русе призовават студентите за разумно и безопасно поведение. Гражданите, които забележат неправомерни прояви или станат свидетели на нарушения на обществения ред и правилата за безопасно движение, незабавно да сигнализират на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.

Отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" – МВР е подготвил Практически препоръки за безопасно движение по време на студентския празник– 8 декември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net