Русенец е осъден за хулиганство, снимал и обиждал полицай

By 02 Юни 2023
Русенец е осъден за хулиганство, снимал и обиждал полицай Русенец е осъден за хулиганство, снимал и обиждал полицай снимка: КИС 13

С решение на съда, 50-годишен мъж от Русе е получил наказание за хулигански и непристойни  действия, изразяващи явно неуважение към обществото и органите на властта.

Случаят е от 25 януари тази година, когато около 12:25 часа в гр. Русе, на главия път Русе – Бяла в посока ГКПП "Дунав мост" /в района на пътен възел "Охлюва"/ русенец на 50 г. спрял с колата си до патрулен автомобил на пътна полиция с униформен служител, който извършвал служебните си задължения по контрол на скоростните режими с позиционирано автоматизирано техническо средство.

Водачът пътувал със свой познат.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

След като слезли от автомобила те започнали да снимат полицая с телефоните си, като 50-годишният си е позволил да се нахвърли на служителя със серия обидни реплики, ругатни и други неприлични изрази.

На това станали свидетели и още двама полицейски служители, които са отишли на мястото.

Случаят е бил документиран по описа на ОДМВР - Русе, като е образувана проверка и материалите по нея изпратени в прокуратурата. С постановление от 05 май, по описа на Районна прокуратура - Русе и материалите по преписката, на 25 май, на 50-годишния мъж е съставен акт по УБДХ и с решение на РРС, по наказателното дело с административен характер от 01 юни, му е наложена санкция - "глоба в размер 100 лв".

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.