Русенският университет и Министерството на външните работи подписаха меморандум за сътрудничество

By 23 Ноември 2023 Прочетена 425 пъти 0
Русенският университет и Министерството на външните работи подписаха меморандум за сътрудничество Русенският университет и Министерството на външните работи подписаха меморандум за сътрудничество снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев" академик Христо Белоев и вицепремиерът и министър на външните работи - г-жа Мария Габриел подписаха споразумение за сътрудничество между Русенския университет "Ангел Кънчев" и Министерството на външните работи.

Целта е предоставянето на възможности за обучение, трупане на опит и кариерно развитие на студентите.

Русенският университет "Ангел Кънчев" е третото висше учебно заведение, с което МВнР подписва меморандум, след Софийски университет "Климент Охридски" и Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Сред предвидените дейности са: организирането на студентски стажове и срещи с дипломати; провеждане на съвместни обучения, кръгли маси и конференции; повишаване на професионалната квалификация чрез представяне на реални казуси и проблеми от практиката.

Академик Христо Белоев изказа удовлетворението на цялата академична общност на Русенския университет от дългогодишното сътрудничество с Министерството на външните работи, с Дипломатическия институт към МВнР и лично с вицепремиера  Мария Габриел.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Подписването на Споразумението дава нови възможности за сътрудничество между двете институции. То не само укрепва академичните връзки, но и ще обогати образователния опит на студентите.

На 2 декември 2023 г. студенти от Русенския университет ще посетят МВнР в Деня на отворените врати. Тази инициатива дава не само практическа перспектива за студентите, но и създава културна и образователна среда за обмяна на идеи и опит между образователните и дипломатическите институции. Тя предоставя възможност на студентите да се запознаят с дейностите във външната дипломация.

Целта е установяването на тясно сътрудничество между МВнР и Русенския университет, което да спомогне за кариерното развитие на студентите, както по време на тяхното обучение, така и при последващата им професионална реализация.

Г-жа Габриел заяви, че Споразумението е конкретна визия за необходимостта да се инвестира в развитието на младите хора още в началото на тяхното обучение.

"Приветстваме иновативността и критичното мислене на младите. Радвам се, че заедно с Русенския университет ще работим заедно за обмяната на опит и включването на идеите  и младежката перспектива в дипломацията. Нека заедно отстояваме достойното място на България в динамично развиващия се свят и превърнем предизвикателствата във възможности за студентите, университетите и България", заключи вицепремиерът.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net