Русенският университет ще си сътрудничи с "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД

By 12 Май 2023 Прочетена 699 пъти 0
Русенският университет ще си сътрудничи с "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД Русенският университет ще си сътрудничи с "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Днес на среща с ректорското ръководство на Русенския университет бе управителят на "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД - инж. Спасимир Димитров.

На срещата присъстваха академик Христо Белоев - ректор на Русенския университет и проф. д-р Пламен Даскалов - заместник-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение във висшето училище.

Гостът и домакините изразиха общата си воля за полезно взаимно сътрудничество, което да допринесе за създаване на още по-добри възможности за професионална реализация на младите хора, които се обучават в университета и задоволяване на нуждите на бизнеса от квалифицирани кадри.

Конкретен израз на тази воля стана подписването на споразумение за сътрудничество между двете страни.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Документът е още една стъпка от провежданата целенасочена политика на висшето училище за ефективна професионална реализация на неговите възпитаници и по-тесни партньорски връзки с бизнеса в региона.

Освен възможностите за стажуване и практическо обучение, в което студентите да придобият опит и да се подготвят за успешен житейски старт в изучаваната професия, споразумението предвижда и осъществяване на активен обмен на опит, научни кадри и лекторски състав; провеждане на семинари, курсове и обучение за нови знания, с цел увеличаване капацитета и креативността на инженерно- техническия персонал на "Индустриален парк ЛВЗ".

Договорена е и съвместна дейност за хармонизиране на образователните стандарти на Университета с най-добрите примери от страните в Европейския съюз.

Също така се предвижда "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД да изгради помещения за осъществяване на научно-изследователска и развойна дейност, иновации и технологичен трансфер, лаборатории за изпитвания и тестове.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Май 2023 18:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net