Извършиха проверки на училищни автобуси и училища на територията на община Сливо поле

By 12 Септември 2023 Прочетена 567 пъти 0
Извършиха проверки на училищни автобуси и училища на територията на община Сливо поле Извършиха проверки на училищни автобуси и училища на територията на община Сливо поле снимка: Архив

Днес Автомобилна администрация – Русе извърши техническа и и документална проверка на училищните автобуси на училищата на територията на община Сливо поле.

Дейностите се извършиха с оглед осигуряване на безопасни условия за транспорт на учениците през новата 2023/2024 учебна година.

Установено бе, че училищните автобуси са технически изправни и напълно отговарят на изискванията за превоз на учениците. Водачите на автобусите са правоспособни и квалифицирани за превоз на ученици.

Прегледът на училищните автобуси се извърши в присъствието на Кмета на общината г-н Валентин Атанасов.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Също така по разпореждане на Кмета на общината г-н Валентин Атанасов – Комисия в състав: председател -  зам. кмета на общината г-н Михаил Чиликов и членове Валентин Лалков гл. експерт "Образование", и Любослав Йорданов старши експерт "Системен администратор"…обходи училищата и детските градини на територията на общината с оглед установяването на готовността им за началото на новата 2023/2024 учебна година.

Установено бе, че всички учебни институции на територията на община Сливо поле са извършили необходимите дейности и са готови за посрещането на новата учебна година с освежен сграден фонд, просторни и светли класни стаи, занимални,спални помещения, детски и спортни площадки, оборудвани с необходимите съоръжения.

Осигурени за децата и учениците са и безплатните познавателни книжки и безплатните учебници от I до VII клас.

За извършената работа и направените констатации Комисията докладва в писмен вид на Кмета на общината г-н Валентин Атанасов.

Към писмения доклад бе приложен и снимков материал от детските градини и училищата на общината.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Септември 2023 17:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net