Кметството в Малко Враново отвори вратите си за Деня на българската община

By 12 Октомври 2021 Прочетена 1785 пъти 0
Кметството в Малко Враново отвори вратите си за Деня на българската община Кметството в Малко Враново отвори вратите си за Деня на българската община снимка: Община Сливо поле

По повод Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври, кметство Малко Враново, община Сливо поле осъществи инициативата "Ден на отворените врати".

Инициативата е част от политиката на кметство Малко Враново за прозрачно управление.

В кметството в село Малко Враново гостуваха средношколци от училищата в община Сливо поле.

Учениците се запознаха с функциите на кмета, дейностите на общинската администрация и Общинския съвет, след което разгледаха кабинетите и залите в сградата.

Участваха в импровизирана оперативка и зададоха на кмета въпроси, които ги вълнуват. Получиха от кмета подаръчни комплекти, заедно с информационна брошура за Деня на българската община и кратка исторически справка за местната власт и самоуправление. 

Днес в страната ни се чества Денят на българската община. На тази дата – 12 октомври 1882 година, Княжество България приема Закон за общините и градското управление, който поставя основите на дейността на местните власти, а през 1998 година Националното сдружение на общините въвежда традицията денят да се отбелязва официално. Светът се променя и всички ние сме участници в тази промяна. Днес сме заедно с младoто поколение, защото искаме да покажем, че провеждаме политика на приемственост с бъдещето поколение. В общината и кметството се взимат много важни решения и управлението е голяма отговорност. Дано тези няколко часа тук ви бъдат полезни и да допринесат за вашето развитие. Вие сте бъдещето и някой ден ще заемете нашите места тук. Искаме да ви осигурим близък контакт и допир с общинските служби, за да можете, вие, учениците да разберат какво представлява общинската администрация, какви проблеми се решават в общината и кой е най-близкият път до общинските служби. Всеки, който желае да научи повече за дейностите в администрацията, е добре дошъл. Сигурен съм, че това, което ще ви оставим, ще бъде добра основа за по-нататъшното развитие на нашето село и община. Затова се учете, трудете се, попивайте от доброто и бъдете готови да реализирате вашите знания и потенциал в полза на обществото. Разчитам на вас!

заяви кметът на Малко Враново Илиян Хараламов

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Октомври 2021 13:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net