Задържаха двама мъже при спецоперация срещу наркоразпространение в Русе

By 27 Септември 2023
Задържаха двама мъже при спецоперация срещу наркоразпространение в Русе Задържаха двама мъже при спецоперация срещу наркоразпространение в Русе снимка: КИС 13

Вчера на територията на гр. Русе е проведена специализирана полицейска операция по линия противодействие на разпространението на наркотични вещества.

В действията, извършени под надзора на Окръжна прокуратура – Русе, са се включили служители от ОДМВР- Русе, от секторите "Противодействие на криминалната престъпност" и "Специализирани тактически действия".

Малко преди 18:00 часа на адрес в русенския квартал "Дружба" полицейските служители са установили и задържали двама 36-годишни мъже на площадка между избени помещения в жилищна сграда.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В единия от тях е имало наркотични вещества – метамфетамин, въздушен пистолет и метални ножове, а в другия малко количество марихуана.

При последвалите действия по претърсване и изземване, в жилището и избеното помещение на единия са открити бяло кристалообразно вещество с приблизително тегло около 80 грама и електронни везни. Мъжът е обяснил, че веществото е метамфетамин - кристал.

По случая е започнато разследване, като е образувано досъдебно производство, с оглед изясняване на престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. Двамата 36-годишни мъже са задържани по ЗМВР за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.