63 населени места в Търговищко са все още без ток

By 27 Ноември 2023 Прочетена 1071 пъти 0
63 населени места в Търговищко са все още без ток 63 населени места в Търговищко са все още без ток снимка: Областна администрация - Търговище

63 населени места от област Търговище са без електрозахранване, а 44 – без водоподаване.

"Взети са необходимите мерки по отстраняване на проблемите и щетите вследствие на обилния снеговалеж и навяванията. Всички институции оказват съдействие за по-бързото нормализиране на обстановката, работят в синхрон и при пълна мобилизация за превенция и отстраняване на авариите и защита на хората", заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

Към момента в област Търговище няма затворени пътни участъци, въведено е ограничение за тежкотоварни автомобили. 

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

За Община Омуртаг е обявено бедствено положение в рамките на 48 часа, а в останалите 4 общини на територията на област Търговище постепенно обстановката започва да се нормализира.

"Възстановено е електрозахранването в помпена станция Преслав и водоснабдяването на основния водопровод за Търговище, очаква се към 17:00 ч.  водата да достигне до крайните потребители в град Търговище", каза още областният управител на област Търговище Гергана Цонева и допълни, че през изминалото денонощие в Областна администрация - Търговище са постъпили сигнали за закъсали автомобили,  които своевременно са изтеглени.

Отстраняват се от платната падналите и счупените клони, вследствие на мокрия сняг, за да не пречат на движението и снегопочистващата техника.

Ще бъдат изпратени указания до собствениците на язовири, относно следене на водните нива и облекчителните съоръжения. 

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net